Sivut

perjantai 25. lokakuuta 2013

Minä itte

Olen Piritta Ruutikainen ja yksi lukuisista lempinimistäni on Prinsessa Ruutikainen. Nimesin blogini sen mukaan, koska se sopi mukavasti aiheeseen. Tämä blogi kertoo minun kokemuksistani sukututkimuksen parissa. Nimestä huolimatta, en ole toistaiseksi löytänyt mitään sukuyhteyksiä kuninkaallisiin, aatelisiin, tai muuten merkittäviin henkilöhin tai sukuihin. Mutta torppareita, itsellisiä, huonekuntalaisia, piikoja, renkejä ja loisia löytyy sitäkin enemmän.

Suvut, joihin kuulun:
Ruutikainen: isäni kautta
Komu: äitini kautta
Wuornos: Äidinäidin kautta
Ojala: isänäidin kautta

2 kommenttia:

 1. Hei, en oikein tiedä mitä kautta eksyin bogiiisi mutta kaikki mitä olit kirjoittanut piti lukea! Olen itse vasta viime syksynä hurahtanut tähän sukututkimukseen ja voin ymmärtää nuo tunnekuohut kun jotain merkittävää löytää! Omat sukuni on tavallaan tutkittu joten kovin kummoisia löytöjä en pääse tekemään mutta aina jotain pientä. Olen katsellut myös mieheni sukuja ja sieltä on tullut parissakin kohdassa tuo äkkipysäys eli avioton lapsi.. ja ne ovat ajallisesti niin kaukana ettei kukaan enää tiedä totuutta.
  Oma suku on Karjalasta ja miehen suku keski-Suomesta joten alueeni on uloittunut Pohjanmaalta Pietariin. On todella mielenkiintoista seurata miten eri seurakunnissa on merkitty erilaisia asioita kirjoihin. Koskettavaa nähdä se miten ihmiset ovat kuolleet nuorina ja lapset jääneet varhain äidittä, miten suuretkin maaomaisuudet hajoavat vuosisatojen mittaan ja joutuvat naimakuppojen kautta aivan toiselle suvulle.
  Oli aika järkyttävää nähdä omin silmin isoisäni syntymämerkintä v 1900: loisen lapsi ja äidin ikä 17 v!. Olen vähän ihmetellyt kuinka aika monissa sukututkimuksissa on löytynyt aina joku "suuri ja tärkeä" esi-isä jostain kaukaa menneestä.. no pitää vaan jatkaa etsimistä tämän suvun kohdalla ;)
  Historia on aina kiinnostanut ja nyt sitten kannan kirjastosta paksuja opuksia tutkittavaksi.
  (Olen muuten varmaan huomannut nimesi Facessa jokko karjala-ryhmissa tai sukuhistoriaryhmässä?)
  Onnea etsintääsi, kiitos mielenkiintoisesta blogista.

  VastaaPoista
 2. Tulikin vain tuo etunimi mutta ylläolevan kirjoitti Helena Tiainen

  VastaaPoista